Skip to content
Cybex demek ADAC demek. Alman liderinin Adac çarpışma testli, güvenli koltukları için tıklayın
Cybex demek ADAC demek. Alman liderinin Adac çarpışma testli, güvenli koltukları için tıklayın
Sirona M2 fix oto koltuğu tercihim oldu

OTO KOLTUĞUMU NEDEN CYBEX İLE DEĞİŞTİRDİM ?

Operaİstanbul'dan herkese keyifli bir cumartesi diliyoruz :) 

Bugün İçimdeki Anne Blogunun yaratıcısı Dilara Hanım'ı konuk ediyor ve yeni Cybex Sirona M i Size ile ilgili tecrübelerine kulak veriyoruz.

"Bir süre önce Zibidikuş‘un yeni oto koltuğu ile ilgili bir yazı yazmıştım şuradan ulaşabilirsiniz.

Ben orada da dediğim gibi 0-18 grubunu içerisi dar olduğu için ve Zibidikuş ters gitmekten nefret ettiği için elemiştim ve sonucunda 9-18 grubundan Besafe izi Comfort X3 oto koltuğunu satın aldım.

Besafe güvenlik açısından tartışılmaz olsa da koltuğu kullandıkça Zibidikuş için biraz büyük olduğu kanısına vardım. İlk oturuşta görüntü olarak bir sorun görünmüyor, fakat araç hareket halindeyken, ani frenlerde kafası çok boşta kalıyor ve sallanıyor.

Aynı zamanda omuz kemerleri biraz omuzlarının dışına doğru kayıyor ve beni şaşırtan kısmı koltuk kumaşının içerisinden tüycükler çıkıyor. Bariz iplik iplik tüy çıkıyor ve çocuk bunları yutabilir de diye düşünmedim değil.

Yalnızca ileriye dönük olarak kullanılabilen bu koltuk kullandıkça şu aşamada pek de içime sinmedi. Mağazaya gidip çocuğu oturtmak da yetmiyormuş aslında. Koltuğu değiştirmeye karar verdim.

Buradan anladığım aslında bizim şuan için 0-18 grubunda bir koltuğa ihtiyacımız var. Cybex’in yeni modeli olan ve yeni Avrupa ”i-Size” regülasyonları ile uyumlu olan Sirona M i-Size 0-18 oto koltuğundan çok yeni haberim oldu.

Cybex zaten aklımda olan 3 markadan biriydi fakat 9-18 grubunu tercih ettiğim için ve ön barı olduğu için Zibidikuş huysuzlanır düşüncesi ile elemiştim.

Yeni koltuğumuz ile ilgili içime sinmeyen detaylar kafamda gezinirken operaistanbul imdadıma yetişti ve koltuğumuzu Cybex Sirona M i-Size ile değiştirmek konusunda bana yardımcı oldular.

Koltuğu gidip mağazada gördüm ve Zibidikuş‘u içerisine oturttum. Kafası dahil tüm vücudunu kutu gibi sardığını söyleyebilirim. Başının yanındaki koruyucu yastıklar başına değiyor ve Besafe’de şuan olduğu gibi kafası boşta sallanmıyor. Yumuşacık kumaşı ve çıkan herhangi bir tüy göremedim, kumaşı kalite açısından çok daha iyi diyebilirim. 

cybex sirona m i-size bebek oto koltuğu2

Tabii ki ADAC dahil olmak üzere önemli güvenlik testlerinden başarıyla geçmiş, hatta Amazon’da en çok satanlar arasına girmiş çift yönlü kullanılabilen bu koltuk arkaya dönük 5, öne dönük 3 pozisyonda kullanılabiliyor.

Bu arada aklınızda olsun, 9-18 grubundaki koltuklar genelde sadece öne dönük kullanıldığı için yatma pozisyonunda eğim çok fazla olamıyor çünkü oto koltuğunun sırtı arabanın kendi koltuğuna dayanıyor. Fakat ters kullanılabilen koltuklarda, arkası boşta kaldığı için oldukça yatabiliyor.

Cybex Sirona M i-Size da aynı şekilde, ters kullanıldığında yatış pozisyonu son derece yeterli. Entegre Lineer Yan Darbe koruması adında yanlarından çıkıntılar bulunuyor. Bunlar kaza anında darbeyi emip, minimuma indiriyor. İki yanında bulunan minik mıknatıslar sayesinde kemer tokalarını yanlara tutturabiliyorsunuz, böylelikle bebeğinizi rahat bir şekilde oturtup, bir yandan kemeri ayırmak zorunda kalmıyorsunuz.

Beni en çok şaşırtan ise Besafe izi comfort X3 ile yan yana gördüğümde içi genişliğinin aynı olması. Yani düşündüğüm gibi küçük değil, fakat onun kadar yüksek bir koltuk da değil. Yüksek olmaması da aslında camın kırılması durumunda güvenlik açısından daha iyi diye düşünülebilinir.

Besafe’e göre çok daha kompakt ve küçük arabalara daha rahat olur muhtemelen.

Bu koltuk çok daha içimize sindi diyebilirim. Zibidikuş biraz daha büyük olsaydı belki sorun olmazdı fakat Cybex’in onu tam sardığını gördüğümde daha önce yanlış bir seçim yapmış olduğumu anladım.

Çocuk oto koltukları hakkında, yapılan testleri, sonuçları ve ailelerin yorumlarını vs görebileceğiniz bir site olan Kindersitzreboard.de Sirona M i-Size hakkında da yazmış. Site almanca olduğundan ben sizin için Google Translate üzerinden ingilizcesini alıyorum. Gönül isterdi sizin için oturup, çevirip türkçesini yazayım ama Zibidikuş izin vermiyor  

Google Translate’de türkçe okumanızı da tavsiye etmem o sebeple orjinal sayfaya şuradan, ingilizcesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç olarak koltuğumuz artık değişti ve şuan içim çok daha rahat. Size tavsiyem, iyice araştırın. Çok çok araştırın ve benim gibi iki iş yapmayın :). "

Previous article TERCİHİM BUGABOO CAMELEON OLDU, EN İYİSİNİ SEÇTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM
Next article BUGABOO BEE'NİN ÇEKİM GÜCÜ

Compare products

{"one"=>"Select 2 or 3 items to compare", "other"=>"{{ count }} of 3 items selected"}

Select first item to compare

Select second item to compare

Select third item to compare

Compare